Zakelijke energiecontracten

Voor iedere organisatie een optimaal en voordelig energiecontract

Bij New Energy Market begrijpen we dat elk bedrijf unieke energiebehoeften heeft. Daarom bieden we een breed scala aan zakelijke energiecontracten die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke vereisten van jouw bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten contracten die wij aanbieden, evenals de voor- en nadelen van elk type. Vraag direct een gratis offerte aan of doe de gratis quickscan om te kijken wat bij u past.

Onze zakelijke energiecontracten

Vast Contract

Bij vaste energietarieven staan de tarieven voor de levering van gas en stroom vast gedurende de looptijd van uw contract.

 • De tarieven zijn gebaseerd op de huidige inkoopprijzen in de markt voor de duur van het contract

 • Of de vaste tarieven gunstig zijn hangt dus helemaal af van de ontwikkelingen in de markt

 • Een vaste prijs geldt alleen voor het tarief per kWh of m³. Andere onderdelen van uw energierekening kunnen tijdens deze periode wel veranderen. Bijvoorbeeld de belastingen of de netbeheerkosten.

KlikZeker

Met KlikZeker bepaal je zelf de inkoopstrategie. Het werkt in twee fases, de prijsbepaling en de levering:

 • Prijsbepaling: Tijdens de periode voor prijsbepaling is het bijvoorbeeld mogelijk om vier keer te klikken op de marktprijs wanneer die voor jou het interessant lijkt. Het gemiddelde van die vier klikken bepaalt de prijs gedurende de contract periode.

 • Levering: Het gewenste volume wordt bepaald o.b.v. verbruiksdata en toekomstige behoefte. Het is mogelijk om volumes in te kopen op maand, kwartaal en jaarbasis.

MarktVast
MarktVast gaat uit van een gemiddelde forward marktprijs. Zo spreid je het inkooprisico voor jouw bedrijf. Jouw tarief is gebaseerd op de gemiddelde energieprijs op de lange termijnbeurzen (forwardmarkt of futuresmarkt).
 • Bij het contract wordt vooraf een bepaalde index vastgesteld zoals bijvoorbeeld 12-0-12. De eerste 12 staat voor het aantal maanden waar het gemiddelde tarief op wordt berekend (voorafgaand aan levering). De 0 geeft aan over hoeveel maanden het contract ingaat. 0 betekent dus dat die nu in gaat. De laatste 12 staat voor de looptijd van jouw contract (in dit geval 12 maanden).

 • Je tarief valt gemiddeld lager uit dan bij een vast contract, omdat bij MarktVast weinig risicopremie wordt ingeprijsd

CombiGarant

Met CombiGarant heb je zelf de regie in handen en kan je bepaalde volumes vastklikken tegen prijzen op de de termijnmarkt. Niet vast geklikte volumes worden automatisch ingekocht op de dagmarkt.

 • Door gespreid energie in te kopen op de termijn- én dagmarkt kan er wel per jaar tot wel 30% aan kosten bespaard worden.

 • Je koopt een gedeelte in op de termijn markt en klikt dat vast. Volumes kunnen worden vast geklikt in maand, kwartaal en jaarblokken. Alles wat niet is vast geklikt koop je in op de dagmarkt (EPEX).

 • Bepaal helemaal zelf de afweging tussen flexibiliteit en marktrisico

DirectGroen
Met DirectGroen koop je je energie direct in bij lokale wind- en zonne-energie producenten, zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf. Zo weet je exact waar jouw energie vandaan komt.
 • Zelf afspraken maken met producenten heeft veel voordelen: de inkomsten voor de opwekker zullen normaal gesproken omhoog gaan en de kosten voor de verbruiker omlaag. Je bent niet afhankelijk bent van de tarieven op de energiemarkt en daardoor heb je zelf de regie over jouw stroomprijs.

 • Onze partner faciliteert u in deze rechtstreekse inkoop van stroom en verzorgen de facturatie. Hiervoor rekenen zij een vaste deelnamevergoeding.

 • Gelijktijdigheid van afname en productie is belangrijk. Alles wat niet gelijktijdig met productie wordt afgenomen moet worden ingekocht op de dagmarkt (EPEX + Onbalans premie).

Dynamisch

Bij een dynamisch energiecontract zijn de tarieven voor gas (per dag) en elektriciteit (per uur) gekoppeld aan de prijzen op de spotmarkten. Door uw verbruikspatroon slim aan te passen kunt geld besparen door te verbruiken op momenten dat de prijzen laag zijn.

 • Dit contract is met name interessant met flexibel vermogen (bijvoorbeeld koelhuizen) zodat u uw verbruik kunt afstemmen op momenten dat de prijzen voordelig zijn.

 • U betaalt een opslag op de marktprijs voor onbalans, winstmarge leverancier en administratiekosten.

 • U heeft een slimme meter nodig.

Variabel Contract
Bij een variabel contract liggen de tarieven voor stroom en gas vast voor een korte periode. De variabele tarieven worden meerdere keren per jaar vastgesteld.
 • De tarieven zijn gebaseerd op de marktontwikkelingen.

 • Bij dit soort contract worden relatief hoge premies gerekend t.o.v. het risico dat daadwerkelijk wordt gelopen (veel slapers zijn hier de dupe van).

 • Of de variabele tarieven gunstig zijn hangt dus helemaal af van de ontwikkelingen in de markt.

Doe onze quickscan om te zien wat bij jou past

Gratis en vrijblijvend!

Quickscan - Passend energiecontract

QuickScan - Passend energiecontract
Naam
Naam
50000
20000

Offerte aanvraag

Offerte aanvragen Standalone
Naam
Naam
50000
20000
Gewenste contract types: